Isnin, Disember 03, 2012

Lewat Ke Tempat Kerja

Hari ini aku lewat ke tempat kerja. Manakan tidak, kenderaan yang dipandu terkandas di dalam kesesakan jalan raya menuju ke UTeM. Inilah kali pertama fenomena seumpama ini berlaku di universiti.

Sebaik melepasi Philea Resort & Spa, sebuah hotel berhampiran UTeM, aku terkejut melihat kenderaan bersusun panjang dan bergerak perlahan menunggu giliran melepasi kawalan keselamatan universiti.
Kenderaan yang aku pandu perlahan-lahan memasuki laluan utama bersama-sama kenderaan lain menuju ke UTeM. Catatan rekod perakam waktu aku pada hari ini ialah 8.09 minit. Aku sangka aku seorang yang datang lewat ke tempat kerja, rupanya ramai lagi yang lewat. Makluman mengenai majlis disebarkan oleh pihak UTeM kepada semua staf melalui e-mel kira-kira jam 9.00 pagi.

Rupa-rupanya Dewan Bahasa dan Pustaka telah dipilih sebagai penganjur Perhimpunan Bulanan Pentadbiran Kerajaan Negeri Melaka Bil. 12/2012 dan Majlis Pelancaran Bulan Bahasa Kebangsaan (BKK) 2012 Peringkat Negeri Melaka. Majlis diadakan di Dewan Besar UTeM, Durian Tunggal dan disempurnakan oleh YAB Ketua Menteri Melaka.

Difahamkan sejumlah 95 peratus staf di bawah seliaan sesebuah jabatan di Negeri Melaka diarah menghadiri majlis sebegini bagi menjayakan aktiviti kerajaan Negeri Melaka.

Diharapkan perkara seumpana ini tidak berlaku lagi pada masa hadapan agar kelewatan ke tempat kerja dapat dihindarkan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan