Khamis, April 12, 2012

Majlis Bercukur Jambul & Akikah

Selasa, 10 April 2012. Setelah beberapa hari bercuti rehat, hari ini aku bekerja semula dan bertugas syif malam.

Jam 6.15 petang, aku, Mahadir, Noor Rahman dan Mohd Nazir bergerak ke Taman Seri Duyung 2 untuk memenuhi undangan Muhammad Afis dan Noraini yang mengadakan Majlis Bercukur Jambul & Akikah anak sulung mereka, Muhammad Aisy Danial.Muhammad Aisy Danial berumur lebih kurang 4 bulan telah dilahirkan pada 26 November 2011di Hospital Besar Melaka.

Jamuan makan bermula dari jam 4.00 petang hingga 10.00 malam manakala Majlis Bercukur Jambul & Akikah diadakan selepas waktu Isyak.

Sewaktu sampai di lokasi majlis, kelihatan Puan Hajah Faridah, Ketua Pustakawan sedang menjamu selera bersama anak perempuan beliau. Turut hadir ialah Zaidi Saad, Muhamad Hafeez, Mohd Rashid, Harulrizam dan juga Razali dari HEPA.

Antara menu yang dihidangkan ialah roti jala, mee sup, ketupat, kuih-muih dan lain-lain lagi.

Sambil makan sambil bersembang. Sedar tak sedar sudah menjelang Maghrib. Akhirnya aku dan rakan-rakan yang duduk semeja meminta diri untuk beredar.


Muhammad Aisy Danial selepas dibotakkan.

Walaupun kami tidak berkesempatan untuk menghadiri Majlis Bercukur Jambul pada sebelah malam, memenuhi undangan dikira memadai. Semoga majlis berjalan dengan lancar dan semoga harapan tuan rumah termakbul hendaknya.

Foto: FB Stramberrymanis

Tiada ulasan:

Catat Ulasan